Cumartesi, Nisan 25, 2009

Tarif: Evde Doğal Saç Şampuanı Yapalım

Merhaba,

Ben aktar dolaşma işini sevdim! Oldum olası aktarlar hoşuma gitmiştir, ama son bir kaç yıldır nedense aktar görünce dükkana girmekten, dükkana girince tüm rafları karıştırmaktan kendimi alamıyorum. Her zaman talihsiz bir sır perdesinin arkasında kalmıyorlar mı sizce de, bir sürü değişik otlar, kökler, yağlar satmaları.. ve doğru düzgün hiç bir bilgilendirici setin etrafta bulunmaması... ben de kendi ev ödevimi yapmaya ve konuyu araştırmaya karar verdim - elbette bunda şu an naturapati okuyan arkadaşımın aldığı dersleri bana ballandırması da etkili oldu!
Uzun sözün kısası, işte size saçları kimyasalllarla öldürmeyen bir "doğal" (!) saç şampuan tarifi;
2 su bardağı saf suyu (eczanelerde distile su diye satılıyor) öncelikle kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatıp, aşağıdaki otları suda 30 dakika demleyin.

1 avuç dolusu aynısefa çiçeği
1 avuç dolusu alman papatyası
1 avuç dolusu ısırgan otu
2 tutam karakafes otu
2 tutam portakal kabuğu rendesi
2 tutam biberiye


30 dakika geçtikten sonra (yani otların bulunduğu su soğuduğu zaman), orta büyüklükte bir kabın içinde 20 damla (10 ml) lavanta esansiyel yağını 10 damla (5 ml) jojoba yağı ile karıştırın. (30 dakikanın geçmesini beklemezseniz, esansiyel yağlar sıcak/buhar ve hava ile temas ettiğinde "uçucu" olduğu için, lavantanın özellikleri şampuanınıza geçmeyecektir. bu nedenle bu zamanlamalara uymanızı öneririm.). Ardından süzgeçten geçirdiğiniz ot suyunu da yğlara katıp karıştırın. En son olarak karışımın içine 1/2 su bardağı sabun koymanız gerekecek , burada 2 seçeneğiniz var;

Birinci seçenek olarak kokusuz beyaz kalıp sabun alarak, bunu rendeleyip benmari usulü eritebilir ve bu sabunu kullanabilirsiniz. Ama eğer benim gibi beyaz sabunun saçları gıcır gıcır yapmasından hoşlanmıyorsanız, 2. seçeneğiniz bebek şampuanı kullanmanız olacak.

İstediğiniz sabunu da karışıma ekledikten ve karıştırdıktan sonra, artık şampuanınızı eskiden kullandığınız boş bir şampuan kutusuna koyarak, üzerini etiketleyebilirsiniz. İçinde koruyucu madde olmadığı için yaklaşık 1 ayda tüketmeniz gerekecek - ve buzdolabında saklamanız gerekecek (aman evde çocuk varsa, gıda sanıp yanlışlıkla yememesine dikkat!)

Her kullanışta, bir avuç içi kadar miktarı saça sürmeniz yeterli - evet belki market şampuanları kadar köpürmüyor ama en azından saç için besleyici, denemeye değmez mi?

13 yorum:

  1. kesinlikle denenmeye değer. organik şampuan araştırıken keşfettim blogunuzu, faydalı paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. tesekurler fazla teferruatlı.

    YanıtlaSil
  3. herhangi bir şampuanın yarısını boşaltıyorum içine biraz badem yağı(bir corba kaşıgı) badem yağından daha az çam terbentin koyuyorum sonra suyla dolduruyorum saçımdaki dermatit geçti cok rahatım

    YanıtlaSil
  4. bebe şampunanı da kimyasal içerir!!!

    YanıtlaSil
  5. bebe şampunanı da kimyasal içerir!!!

    YanıtlaSil
  6. daha basit bir karışım olmasını isterdim sanki :)) biraz teferruatlı ama tabi ki bu iyiye alamet :)) bu enteresan maddeleri de tedarik etmeye çalışmak, sıkıntı verici :( ama totalde kendi şampuanını yapmış oluyosun boru değil yani :)) şu lanet olası kozmetik şampuanlara çok gıcığım ya..para verip saçlarımızı öldürüyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÜZÜLDÜM, BİZ PLASTİK SU BORUSU ÜRETİYORUZ, 100 ADET ENDÜSTRİYEL PATENTİMİZ VAR. BORU İŞİNİ NEDEN BASİTE ALDINIZ

      Sil
  7. amerikada ödül almış trukid isminde bir marka var onun şampuanını denedim tasiye ederim tamamen doğal diye yazıyor üzerinde meyve kokusu gayet hoş hatta çocugumla ben beraber kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Ben artık saçlarıma hep doğal ürünler kullanıyorum şampuan, krem. maske hepsi doğal ve saçlarım da yağlanma kepek kaşıntı tarzı şeyler olmuyor doğal kullanmaya başladığımdan beri liquid keratin kullanmaya başladıktan sonra saçımla ilgili hiç sorun yaşamadım evde hazırlamaya uğraşma derdinden de kurtuldum sipariş veriyorum hemen geliyor ve saçlarım da sadece kepeği yağı gidermiyor aynı zamanda saçım daha sağlıklı ve dolgun görünüyor içeriğindeki doğal keratin sayesinde.

    YanıtlaSil
  9. İzmir ve çevresinde organizasyon firması denince akla gelen ilk şirket isminden de anlaşılacağı gibi İzmir organizasyon firmasıdır. Yapığı işleri kısaca açıklamamız gerekirse, Acilis Organizasyonu, balon susleme, evlilik teklifi, dugun organizasyonu mekanları, tekne kiralama ve catering hizmetlerine imza atmış bulunmaktadır. Sizlerde profesyonel bir organizasyon firmasıyla çalışmak isterseniz bir telefon kadar uzağınızdayız.

    YanıtlaSil
  10. İzmir ve çevresinde organizasyon firması denince akla gelen ilk şirket isminden de anlaşılacağı gibi İzmir organizasyon firmasıdır. Yapığı işleri kısaca açıklamamız gerekirse, Acilis Organizasyonu, balon susleme, evlilik teklifi, dugun organizasyonu mekanları, tekne kiralama ve catering hizmetlerine imza atmış bulunmaktadır. Sizlerde profesyonel bir organizasyon firmasıyla çalışmak isterseniz bir telefon kadar uzağınızdayız.

    YanıtlaSil
  11. Neler yapabiliriz?

    Öncelikle İzmir Ajans olarak 2004 yılında kurulmuş ve hizmetlerine devam etmekte olan bir firma olduğumuzu, dolayısıyla deneme yanılma değil tecrübeyle hareket eden köklü bir firma olduğumuzu belirtmek isteriz. Genel olarak ürün, hizmet marka ve tantım konularında özellikle sosyal medya, video prodüksiyon ve internet bilişim alanında ve ayrıca fotoğraf çekiminde de tecrübeliyiz. Hizmetlerimize başlamadan önce sizlerin firkirlerini dinliyor, kendi tecrübemiz ve sizin hayalinizdekileri harmanlayıp, fikir alışverişlerinin ardından yol haritamizi belirleyip vaad edilen süre zarfında hizmetinizi gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız hizmet ne olursa olsun, ihtiyacınız olanı sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Yol haritasını çizerken isteklerinizi ve tasarrufunuzu ilk sıraya alıyoruz. Ömür boyu profesyonel iş ortağınız olacağız.

    Video Montaj ve Prodüksiyon

    Her firmanın tanıtımının yapılacağı bir hikayesi vardır. Bir firmayı kurmak, geliştirmek ve popülerleştirmekten geçen ilk yol tanıtım filmi çekiminden geçmektedir. Firmanızı popülerleştirmek ve yayıngınlaşmasını sağlamak için harika fikirlerimiz var. Siz hayallerinizi anlatırken biz ihtiyacınız olanı tespit edip, onu hayata geçirmek için elimizden gelene yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Sosyal medya ve internet hizmetleriyle video prodüksiyonü harmanyalıp ortaya çıkan en fes hizmetin keyfini çıkarmanız için sizi bekliyor olacağız.

    YanıtlaSil
  12. çok iyi bir firma sünnet organizasyonu takip edin ve inceleyin bakabilirsiniz

    YanıtlaSil