Pazartesi, Ekim 08, 2007

tekrar merhaba... ve Yumurtasız Top-kek tarifi

Amanın, ne kadar vakit geçmiş günlüğe yazı yazmayalı... Aslında bir dolu şey oldu ama unuttum tabi şimdiden... Madem bugün yazı yazıyorum, bir de tarif vereceğim;

Yumurtasız tarifler, yumurta yemeyen misafirleriniz geliyorsa çok gerekli, ama diğer yandan evinizde yumurta olmadığında acil bir tatlı yapmak istediğinizde de hayat kurtarıyor.

Aşağıdaki tarif, Rosemarie Emro'nun "Baking without eggs" isimli kitabından. Rosmarie, pastane sahibi bir ailenin kızı, ve kendi kızında yumurtaya karşı aşırı bir alerji başlayınca, marifetlerini göstermeye karar veriyor, tarifler o kadar tutuyor ki, en sonunda isteklere dayanamayıp bir de kitap basmaya karar veriyor. İyi de yapmış, çünkü bildiğim kadarıyla lakto-vejetaryen tek batılı tatlı kitabı yazarı şu an kendisi... Bu takdiri de fazlasıyla hak ediyor; kitabı bu üçüncü kez deneyişim, cidden tarifler nefis ve yumurtasız piştiğini anlamanız mümkün değil... Ayrıca, aşağıdaki kekin ortasındaki çikolatalı kremayı tadan konuklarınız çok beğeneceğinden, tariften memnun kalmanız da cabası...

Her neyse, şimdi gelelim tarifimize...

Önce fırını 180 derece C'ye ayarlayıp, açın.
İç sos:
1/2 büyük kutu Pınar Labne peyniri
4 yemek kaşığı Ülker Damla çikolata
1/3 cup toz şeker
1 çay kaşığı nişasta

Peynir ve şekeri mikserle iyice çırpıp, damla çikolataları içine ekleyip kaşıkla karıştırın.

Kek hamuru:
1 1/2 cup un
1 cup toz şeker
1/4 cup kakao
1 1/2 çay kaşığı karbonat
1 cup su
1/4 cup sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 paket vanilya

önce kuru malzemeleri karıştırıp, sonra sulu malzemeleri ekleyip, mikserle iyice çırpın.

Marketten aldığınız kağıt küçük kek kalıplarının yarısına kadar kek karışımından dökün, sonra üzerine 1er çorba kaşığı iç sostan ekleyin. (iç sos hafifçe kekin içine gömülecek.)

Her bir kekin üzerine biraz toz şeker serpin.

Fırında yaklaşık 20-25 dakika, beyaz sosun üzeri altın sarısı olana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder