Salı, Ekim 31, 2006

31 Ekim - cadılar bayramı


Cadılar bayramını aslında ülkemizde kutlamıyoruz (son dönemlerdeki bazı klüplerdeki eğlenceler dışında), ancak yurt dışında oldukça sevilen bir bayram.
Bu bayramın kökenine gittiğiniz zaman, aslında Avrupa'da bulunan hristiyan öncesi pagan toplulukların bayramı olduğunu görüyoruz. Bu topluluklarda (özellikle de Keltlerde) yılbaşı 1 kasım olarak biliniyor ve bu günün bir gün öncesi de yılbaşı arifesi olarak kutlanıyordu. İsim, "All Hallow's Eve" (tüm kutsalların arifesi) sözünden türeyerek, bugünkü halloween kelimesine dönüşmüştür.
31 Ekimde özellikle ölüler ve diriler arasındaki görünmez duvarın inceldiği söylenir, bunun anlamı 5 duyu ötesi algıların özellikle daha da açık olduğu anlamına gelmektedir. Burada iki ayrı görüş olduğunu söylemekte fayda var; bir grup 31 ekim ve diğer seçili bayramlarda özellikle daha fazla meditasyon yapmanın gerekliliğine değinirken, bir diğer grup ise bu bayramların aile ve dostlarla geçirmek için olduğunu, ve günün şenliklere ayrılması gerektiğini savunur. Tercih sizin!
Hepinize iyi cadılar bayramı!!!

6 yorum:

  1. vay anasını doğum gnm cadılar bayramı

    YanıtlaSil
  2. bayılırum ya biz almanyada kölndeyiz dırf kutlamalar için aksam götheburga gidicezz.. çok süperr bişeyy tavsiye ederimmm

    YanıtlaSil
  3. bonjour .. vous allez bien .. je t'aime paque toussai fomaus queth di cadilar bayrami (:

    YanıtlaSil
  4. i love hallowen. its perfect.

    YanıtlaSil
  5. hadi ölülerle icelen duvardan yararlanalım;)

    YanıtlaSil