Pazartesi, Şubat 19, 2007

Bursa Programı

Hafta sonu www.bursayoga.com sitesinden tanıdığınız Gonca ve Emincihan bizleri Bursa'ya davet ettiler. Cumartesi günü Raghuramji'nin konuşma yaptığı "Yoga Terapileri" konulu seminere çok güzel bir ilgi vardı. Bursa'nın merkezinde bulunan otellerden birinin çatı katını kiralamış Gonca ve Emincihan, Raghuramji de çok hoş bir ortamda ilk kez Bursalılara yoga ve yoganın hastalıkların tedavisinde ne şekilde kullanılacağını açıkladı. Basına verilen fotoğraflar, roportajlar derken kısa sürede zaman aktı gitti. Seminer bitiminde, biraz şehri dolaşalım dedik ama hiç birimizde hal kalmamış, gidip bir cafe'de oturarak smoothy'lerimizi içmeyi tercih ettik!
Akşamsa Bursa yoga merkezinde meditasyon workshop'u vardı. Bursa'ya yoga için ilk kez gidiyorum, Gonca'ların yerini de ilk kez görüyorum, ama gördüğümde neden daha önce gelmedim diye kahroldum! Çok sade ama bir o kadar zevkli hazırlanmış merkez; küçük bir antre direkt ofis ve dinlenme odasına açılıyor, koridorun ilerisinde ise yoga salonuna ulaşıyorsunuz - ve burada sizi çok hoş bir sürpriz bekliyor:
Bursa yoga merkezi yer olarak Çekirge'de ve çok yoğun bir cadde üzerinde tabelası var, ama binanın arka tarafına baktığı için gürültü almıyor son derece sessiz ve huzurlu. Gonca ile Emincihan çok hoş da bir bahçe düzeni yaptığı için yekpare açılan kapı ve pencerelerden özel peysajlı bir bahçe görüyorsunuz. Ve bahçede Bhakti'yi yani Golden Retriever cinsi köpeklerini... Nasıl şeker olduğunu gidip kendi gözlerinizle görmelisiniz...!
Akşam yaptığımız meditasyon workshop'u tüm salon dolu halde gerçekleşti; ve meditasyonumuz bittikten sonra da hep birlikte Emincihan'ın anne ve anneannesinin hazırladığı nefis yemekleri yemek üzere annesinin üst kattaki evine çıkmamızla sonlandı. Hem sohbetimize kaldığımız yerden devam ettik hem de bir güzel karnımızı doyurduk!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder