Perşembe, Haziran 07, 2007

Patates Kızartması yemeyene aşkolsun

Merhaba,

Siz de benim gibi patates kızartması sevip, aşırı yağlı ve kalorili olduğundan suçluluk duyduğunuz için yiyemeyenlerden misiniz? İşte size bir öneri. Normalde mutlaka alternatif kızartma yöntemini duymuşunuzdur, fırını orta sıcaklığa getirirsiniz ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi üzerine dondurulmuş patatesleri dizersiniz, 30-40 dakika fırında bekletince, kızarmış gibi olur. Ama bu benim için çok uzun süren ve fırının sürekli ses çıkarmasından dolayı Pati'yi de ürküten bir yöntem.

Ben de yeni bir yöntem keşfettim:
İhtiyaç malzemeleri:
Tava: Ikea'dan geçtiğimiz günlerde demir kızartma tavası almıştım. Demir tavaların en büyük özelliği (1) kullanıldıkça, altının yapışmaz tava haline gelmesi ve teflon tava niyetine kullanılabilmesi ve (2) demirin iletkenliğinden dolayı ısıyı tavanın her bir yanına eşit olarak dağıtması ve (3) yavaş yavaş ısınıp, ısıyı uzun süre muhafaza edebilmesi (diğer altı ince tavalar, aniden kızıp yemeği yakabiliyor dikkat etmezseniz...)
Dondurulmuş patates: İster elma dilim alın, ister parmak patates, hiç fark etmiyor, süper lezzetli oluyor. Dondurulmuş patatesler zaten ön kızartma işleminden geçmiş olduğu için, zaten yarı pişmiş durumda satılıyor, yani siz sadece buzunu çözüp, biraz kızartınca yiyebiliyorsunuz. Bu arada bir not; elma dilim patates, daha çok sotelenmiş patates gibi olurken, parmak patates gerçekten patates kızartması lezzetinde oluyor.

Pişirmesi: İşte bu demir tavalardan birini alırsınız, orta ateşte kızdırırsınız, dondurulmuş patatesleri üzerine buzluktan çıkarır çıkarmaz dökersiniz ve arada bir çevirerek her yanını 5 dakika kadar sotelersiniz. İşte bu kadar. Tavadan alınca artık isterseniz üstüne tuz dökün, isterseniz baharat karışımı yapıp üstüne serpin, siz bilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. yiyelimde patates gibi olalım dimi?? hahahaha
    çok güzel oluyo aferin sana, müthiş buluş...
    benim de artık bir blogum var :)))
    e normal olarak diyorum:)))

    YanıtlaSil