Hint yemeği sever misiniz? Peki ketçap? Bugün size hint usulü ev yapımı ketçap tarifi vereceğim. Bu yemeği, her yerşeyin yanında servis yapabiliyorsunuz; isterseniz pita ekmeğine batırarak yiyin (dikkat edin parmaklarınızı da yemeyin ama!), ya da pilavın (bulgurla da güzel oluyor) yanına servis edin, ya da dip sos olarak cipslerin yanına koyun.
Hepsi birbirinden leziz oluyor. Denemek için sadece tarifi uygulayın yeter, yapması çok basit.
Önce minik bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyun. Yağ kızınca içine baharat karışımı koyacağız.
Baharat karışımı: (Ben baharatları Kozyatağı Carrefour'dan alıyorum, hem herşey bulunuyor, hem de sirkülasyonu yoğun olduğu için baharatlar çok beklememiş/ aromasını kaybetmemiş oluyor.)
1 çorba kaşıpı tane kimyon
1 çorba kaşığı siyah tane hardal
1/2 çorba kaşığı toz zerdeçal
1/2 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 defne yaprağı
Baharatları tencerede kapağını kapatıp orta ateşte bir çeviriyoruz.
Hemen ardından sebze karışımını ekliyoruz.
Sebze karışımı:
2 kap doğranmış domates (ortalama 5 orta boy domatese karşılık geliyor)
8 doğranmış taze yeşil biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı tuz
Tencerenin ağzını kapatarak 5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz. Sonra ekliyoruz:
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
Tencerenin ağzını kapatarak 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
Tencerenin ağzını kapatıp biraz demlendiriyoruz. Sonra istersek sıcak sıcak, istersek soğuyunca yiyoruz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder