Cuma, Ağustos 17, 2007

Kızarmış Badem / Ceviz

Aslında çin yemeği yedikten sonra biraz hazım problemi çekiyorum, ama çok lezzetli olduğu için yine de gidiyorum. Her gittiğimde de, yemeden edemediğim kızarmış cevizleri var tabi, çerez gibi çıtır çıtır yenen ve bugünlerde teneke kutularda satışa da sunulan...
Geçen gün dayanamayıp evde yaptım, tarifi çok basit, siz de deneyebilirsiniz. Yalnız tek bir uyarim var; kızarmış ceviz/badem çok kalorili (12 adedi 850 k.kalori), ona göre dikkatli yiyin!
Evde badem vardı, ben de tarifi bademle yaptım, ama siz cevizle de deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
istediğiniz kadar çiğ badem / ceviz
2 kap kadar toz şeker (daha iyi kaplansin istiyorsanız pudra şekeri daha iyi)
Kızartmak için ayçiçek yağı

Önce, istediğiniz kadar çiğ bademleri küçük bir kaba koyarak, üstüne kaynar su ekleyip 2,5 dakika kadar haşlayın. (böylece bademleriniz yumuşayacak).
Daha sonra, bademlerin suyunu süzün (ama, bademleri soğuk suya tutmayın).
Bir kabın içine toz şeker (ya da pudra şekeri)koyup, sıcak sudan çıkarıp süzdüğünüz bademleri şekere bulayın. Bademlerin her tarafı eşit miktarda şekere bulanmalı.
Daha sonra, bir tavaya yağ koyup, kızdırın. Bademleri her iki tarafı kızarana ve rengi altın rengine dönene dek kızartın.
Daha sonra kevgirle tavadan alıp fazla yağını atmak için demir tavaya ya da bulduğunuz herhangi bir yapışmaz yere (mermer tezgah üstü) dökün. Üzeri şekerli olduğundan yapışacağı için kağıt havlu vb malzemenin üzerine koymayın. Ayrıca bademler mümkün olduğunca ayrık soğumalı, birbirine değen bademlerin kabukları soğuduktan sonra ayrılmıyor.
Bademleriniz iyice soğuduktan sonra, bir kaba koyun ve çıtır çıtır yiyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder