Perşembe, Ağustos 09, 2007

İstanbul'da İnek Sergisi

Hindistan'a gidenler bilirler, nasıl ki İstanbul'un sokak kedileri ve köpekleri vardır, Hindistan'ın da sokak inekleri var. Bayağı bildiğimiz anlamda grup halinde (daha doğrusu kendi halinde başıboş) gezen inekleri bir çok mahallede görebilirsiniz.
Hindistan doğa ile çok içiçe yaşayarak kendini doğadan soyutlamayan ve kendini diğer varlıkların üstünde görmeyen bir toplum olduğundan, her canlıya eşit yaşama hakkı vererek onları kendi doğal habitatlarından sürmüyor, böylece sokak maymunları, sokak inekleri, ve diğer tüm canlılarla her an karşılaşabiliyorsunuz... İşte İstanbul da bu ay başından beri bir Hint şehrine benzedi!!!
Dünyanın bir çok yerine düzenleniyormuş inek sergisi nam-ı diğer "cow parade", ilk kez İstanbul'da da düzenleniyor, gerçekten çok şeker bir sergi.
İlk gördüğüm zamanı hatırlıyorum, Norah Jones konserine giderken Nişantaşı'ndaki Türk Arap Bankasının önünden geçerken banka önünde inek heykeli görünce, anlam verememiştim..!
Caddelerde ilk ortaya çıkan inekler, daha basit tasarımlarken, artık üzerinde daha çok düşünülmüş ve yaparken emek verilmiş inekler görmeye başladık. Ben de bugün Levent Kanyon önünde yer alan ineklerden fotoğraf çektim.
Arkadaşlarla, hippi İnek, en favori ineğimiz seçildi, kulaklarından küpeler sarkan, burnunda hızması olan, ayak bileklerine halhallar takılmış, saçı rastalı ineği mutlaka bir gidip görün. Ayrıca, ilk öğretim öğrencilerinin yapmış olduğu gökkuşağı inek de görmeye değer... Caddeler ineklerle çok şenlendi, 31 ekim 2007'ye kadar da sergi devam edecekmiş, gazetelere göre 190 inek heykeli caddelere yerleştirilecekmiş, hepsini görürüz umarım...

Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder