Pazar, Ağustos 05, 2007

Mantarlı, biberli bulgur

Köftelik bulgurla sadece kısır yapanların tekrar bir düşünmelerini istiyorum; köftelik bulgur aslında bekarlar için tam bir hayat kurtarıcı, sadece kaynamış suda ıslattığınız zaman pişmesi çok zahmetsiz ve çabuk oluyor, herhangi bir şeyle de karıştırarak yiyebiliyorsunuz!
Bugün kendime ne pişirsem diye düşünürken, evdeki dolapları karıştırdım; evde taze sebze olarak kestane mantarı ve çarliston biber vardı. Ben de, sebzeleri bulgurla karıştırmaya karar verdim. Sonuç çok lezzetli oldu...
Önce yaklaşık 1/2 kap kadar köftelik bulguru bir kaba dökerek üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave ediyorsunuz. Üzerini kapatıp bir kenarda bekletiyorsunuz. Bulgur kenarda şişedururken, diğer tarafta sebzeleri hazırlıyoruz.
Önce 4 çarliston biberi büyük parçalar halinde kesiyoruz. Ve yapışmaması için biraz zeytinyağıyla sıvadığımız altı kalın (ya da varsa demir) tavada kızartmaya başlıyoruz.
Biberleri arada bir karıştırarak pişirip, renkleri dönünce, yaklaşık 1/2 paket (175 g civarı) küçük parçalara kesilmiş kestane mantarını tavaya ekliyoruz. Mantarlar yumuşayana kadar tavada çeviriyoruz.

Mantarlar yumuşadığında, zaten bulgurunuz şişmiş ve tavaya konmayı bekliyor olacak! Bulguru da tavaya ekleyerek malzeme ile karıştırıyoruz. Tuzunu ve biberini de koymayı unutmayın (ve hatta sevdiğiniz başka baharatlarla da tatlandırabilirsiniz!)

Yanında isterseniz sade yoğurt ile yiyebilirsiniz. Ya da hint işi olsun istiyorsanız, yoğurdun içine küçük parçalar halinde kesilmiş domatesler koyun, taze kişnişle de tatlandırın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder