Pazartesi, Şubat 04, 2008

Siz hala et yiyor musunuz?


Sonunda türkçe'de ! "Skinny Bitch" kasırgasını duymuş muydunuz bilemem ama 2007 senesinde New york Times listelerini alt üst eden ve vegan'lığı tamamen yeni bir açıyla -yani "zayıflamak ve zayıf kalmak" için öneren iki arkadaşın kitabı artık türkçede - okumayana aşk olsun... Bugün tesadüfen Remzi kitabevinden geçerken görüp aldım, trafikte sıkışınca okumaya başadım, evde devam ettim ve işte ! akşam saat 10.00 kitap bitti ve sizlere öneriyorum bile!!!
The Meatrix serisini bir önceki mesajımda paylaşmıştım, bu aralar her nasılsa bir et karşıtlığı propogandasının oldukça yaratıcı örnekleriyle karşılaşıyoruz, kişiyi parmağıyla işaret etmeyen, yiyende suçluluk yaratarak olan biteni "tamamen görmezden gelmesine yol açacak" kadar rahatsız edici üsluplar yerine, çok daha esprili, kişiyi değildurumu hedef alan ve herkesi hayvanların düştüğü bu korkunç duruma iştirak etmemeye ve birey olarak aksiyonda bulunmaya çağıran yayınlar...
Zarif Çıtır da türünün en güzel örneklerinden diyebilirim. Her ne kadar yazaların odak noktası okuyucunun kilo vermesine yönelik olsa da, sistem içerisinde et yemenin "hayvanlara kesilen maliyeti" de kitapta gözler önüne seriliyor - ve okuyucuyu karın doyurmak için bu kadar acı vermeye gerek var mı sorusuyla yüzyüze bırakıyor... Diğer yandan kendileri de sonradan vejetaryen olan yazarlar okuyucuyu yüreklendirerek aynı yoldan kendilerinin de geçtiğini saklamayarak kendilerini yüceltmiyor, sıradanlıklarını koruyorlar.
Bu arada kitap internetten de satılıyor... http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp?sid=MT1L3R6XW8P4G4FT84YG ... alıp okumamak için bahane yok! Haydi herkes kitapçılara...

1 yorum:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Dieta, I hope you enjoy. The address is http://dieta-brasil.blogspot.com. A hug.

    YanıtlaSil