Perşembe, Aralık 11, 2008

Çapati - Hint Ekmeği Tarifi

Kalabalık bir aile değilseniz evde taze ekmek yemek bir hayal olabiliyor, hatta bir süre sonra kaderinize boyun eğip, sadece tost ekmeği alarak buzluğa koyma ve istediğinizde kızartarak bir dilim yeme şeklinde alışkanlığınız değişiyor.
Ama eğer çapati - hint ekmeği yapmayı biliyorsanız, ekmek kızartma makinenizi başkasına verir, buzluktaki ekmekleri de yemeyi reddederek, galeta ununa döndürürsünüz - tıpkı benim gibi! Çapati'nin yapımı oldukça basit, herhalde en eski bilinen ekmek yapma biçimi olduğunu söyleyebiliriz. Nasıl yapıldığı aşağıdaki videoda...




*-*Tarif*-*
1/4 ölçü kabı su
1/2 ölçü kabı beyaz un
tuz (istenirse)

not: ölçü kabınız yoksa, 2 kahve fincanı un ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın.

Ceviz büyüklüğünde parçaların yağsız tavada pişirilmesiyle yapılan bu ekmeği hemen pişirip sıcak sıcak yiyebileceğiniz gibi, fazlasını ince ince dilimleyerek çorbalara erişte yerine koyarak değerlendirebilirsiniz. / Bunun için önce çorbanızı pişirin yemeden önce de dilimlenmiş çapatileri içine atın.

Afiyet olsun.

2 yorum: