Cuma, Mayıs 01, 2009

Tarif: Evde doğal nemlendirici krem yapalım

Merhaba, 

Geçen hafta verdiğim şampuan tarifinin beğenilmesi üzerine, bu hafta size denenmiş ve olumlu geri bildirim almış olduğum (evde nemlendirici krem yapıyorum dediğiniz andan itibaren krem isteyen dostlarınız kapıda kuyruk oluyor - benden söylemesi) bir nemlendirici krem tarifini sizlerle paylasıyorum. 

Aslında tarif  insana neden bu kadar zamandır kendim yapmak yerine satın almışım diyecek kadar basit ve yine kozmetiklere verdiğimiz paranın da belki büyük bir kısmının içerikten ziyade güzel cam kavanozlara ödendiğini düşündürtecek kadar da ucuz... 

Eğer mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız, evde kendi güzellik tarifleriniz yaratmayı da çok seveceksiniz... Neyse tarifi kendiniz deneyin, görün... 

Bu arada küçük bir not; kremi cildinizde çok küçük miktarlarda (fındık büyüklüğünde) kullanın, çünkü zaten çok yağlı bir krem. 

Kremde kullanılan tüm içerikleri aktarlardan elde edebilirsiniz. 


bir cezvede çok kısık ateşte  2 çorba kaşığı badem yağı, 2 çay kaşığı kuşburnu yağı ve 1,5 çay kaşığı balmumunu, balmumu yağ içine eriyene kadar ısıtın. Bir başka cezvede ise, 1 çorba kaşığı gül suyunu (ya da kekik suyunu) ısıtın. 
Daha sonra, biraz kenarda bekletip soğuttuğunuz balmumu yağ karışımı ile gül suyunu (ya da kekik suyunu) bir çırpıcı ile elde hızla karıştırın. Yaklaşık  3-4 dakika içinde su ve yağın tamamen karıştığını ve açık sarı bir yumuşak kreme düştüğünü göreceksiniz. 2-3 dakika daha karıştırmaya devam ettikten sonra, 10 damla lavanta esansiyel yağı, 10 damla portakal çiçeği esansiyel yağı ve 10 damla da ylang ylang esansiyel yağını karışıma döküp 3-4 dakika karıştırmaya devam edin. Bu işlemin sonunda, artık koyu kıvamlı, mis kokulu bir kreminiz olmalı. 

Eski krem kavanozlarınızdan birine koyup üzerine üretim tarihini etiketleyip,  koruyucu madde içermediği için en fazla 1 ay içinde kulanabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

3 yorum:

  1. teşekkürler tarifinize arayıp bulamadığımdı...tonik ve temizleyici tarifiniz yok muu?? :))

    YanıtlaSil
  2. ben fulya bu arada doğal olan herşeye hastayım...lütfen cvp yazabilirmsiniz...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Ben kuşburnu yağı bulamadım, yerine önerebileceğiniz başka bir yağ var mı?
    Ayrıca ben içinde kuşburnu yağı olmadan denedim bu tarifi, ancak gül suyunu içinde balmumu olan karışımla harmanlayamadım bir türlü. Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
    Tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil