Perşembe, Aralık 31, 2009

Vegan Topkek

Yılbaşı kutlaması olarak meditasyon yapmak için vegan bir arkadaşımın yanına gidersem ne olur?

Elim boş gitmemek için vegan bir topkek yapmam gerekir!!!

Tarif aşağıda, nefis oldu....

Yumurtasız tariflerin en güzel yanı pratikliği, aşağıdaki tarifi sadece tek bir kap kirleterek ve tahta kaşıkla karıştırarak hazırlıyorsunuz...


Tarif:

Fırını 200 derecede ısıtın.

2 1/4 kap un
1 kap toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/4 kap sıvı yağ
1 kap portakal suyu
2 muz (püre haline getirin)
herbir top kek üzerini süslemek için yarım ceviz

Önce geniş çukur bir kapta, tüm kuru malzemeleri bir araya getirip, tahta kaşıkla karıştırın.
Ardından sıvı malzemeleri de ayı kaba dökün. İyice karıştırıp homojen hale getirdikten sonra, süpermarketlerde satılan kağıt muffin kaplarına ya da evinizde varsa muffin kalıplarına -kabın her zaman yarısı dolacak şekilde eşit paylaştırın. (eğer her bir muffin kabına çok miktarda karışım koyarsanız, kabarıp taşar, üst kısmının şekli bozulur).

Daha sonra, yarım ceviz ile üstlerini süsleyip, fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika sonra üzeri kızarınca çıkarıp tel üzerinde soğutun.

Resimlerdeki muffin kaplarıyla 18 adet muffin çıkarabiliyorsunuz.

Afiyet olsun  ve iyi seneler !!!

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, az önce yaptım eşim ve oğlum çok sevdiler :) ben biraz daha normal kekçi olduğum için kıvamını yadırgadım ilk başta ama bir iki taneden sonra alışınca çok güzel geldi keklerden eser kalmadı :)

    YanıtlaSil