Her sene balkonların açılması evde bir ritüeldir, ama bu sene bir ayrı özel oldu. Mutfak balkonu aslında bu mevsim daha bir güzel, rüzgar almıyor, neredeyse tüm gün boyunca güneş alıyor ama Garuda yine gelip doğurmaya karar verince tüm planlar alt üst oldu tabi.
Ama bebecikleri görünce insanın stresi geçiyor, çok şekerler, tüm gün annelerinin gelmesini ve karınlarını doyurmasını bekliyorlar...Diğer balkondaki çiçekliğin içi senelerdir ilk baharda mor çiçek açan şu çevreyollarının kenarında gördüğümüz sarmaşık bitkisiyle kaplıydı. Gerçi çok yıllık bir bitki gibi görünüyor ama geçen yaz her ne olduysa, bitki bir anda kurudu, ben de yerine ne eksem diye düşünüyordum. Birden aklıma geldi, acaba çiçek ekmek yerine, bu kez yenilebilri otlar eksem nasıl olurdu...
Denemesi bedeva, ne de olsa mutfak bu tohumlarla dolu, ben de aşağıdaki listeyi çıkardım, ektim, etiketledim, can suyu verdim, geriye sadece her gün kontrol edip yeşermesini beklemek kalıyor...
Ekili listesi :
Baharatlar: Kişniş, Hardal, dereotu, çemen otu, kimyon
Sebzeler: semizotu, kıvırcık salata, roka
Bakalım neler olacak heyecanla bekliyorum...!
Bakmaz mıyım hiç okumaz mıyım hiç hatta kendi bloğumun takip edilen bağlantılar listesine eklemez miyim hiç...
YanıtlaSilBu kadar şeker ve huzur verici bir bloğu..
sevgi ile kal sevgili ayça...
Caenlaink ( Canan çelik )
Canancim ne hos surpriz blogu ziyaret etmen ! opuyorum kocaman
YanıtlaSil