Pazar, Mart 07, 2010

Gelsin kaloriler - gitsin kaloriler

Ah ah ! Bu dönemde olup da kilo problemi çekmeyen şanslı bir kaç kişiden biri misiniz? O zaman bu yazıyı okumanıza gerek yok, rahatça koltuğunuza oturun ve pazar gününün keyfini çıkarın !

Diğer tüm arkadaşlarımızla ise bir kaç konuda bilgi paylaşımında bulunmalıyım: diyelim ki dışarı çıktınız ve her zamanki gibi çıkmışken de bir kaç bir şey atıştırdınız. Masum görünüyor değil mi? şimdi bir rakamlara bakalım ve neden sürekli kilo aldığımızı anlayalım !

Bu konu nereden açıldı diyeceksiniz... Geçen gün bu aralar takıntı halinde içtiğim Starbucks Chai Tea Latte'nin içinde şeker olup olmadığını barista'lardan birine danıştığımda, tüm ürünlerin doğal olduğunu, şeker bir yana kalori bile içermediğini söyledi.. Ben de bu iddialı laflardan şüphelenerek, bir kontrol edeyim istedim... (bu arada çay tea latte'nin içinde 1/2 ölçü kabı bal varmış)

İşte sonuçlar :
                                                   Tall         Grande      Venti
Chai Tea Latte (soya sütlü)       210 cal       280 cal      350 cal
Chai Tea Latte (tam yağlı sütlü) 216 cal       288 cal      360 cal
Coffe Latte (soya sütlü)            162 cal        216 cal      270 cal
Coffee Latte (tam yağlı sütlü)    204 cal        272 cal      340 cal
Cappuchino (soya sütlü)             64 cal         80 cal       160 cal  
Cappuchino (tam yağlı sütlü)     120 cal         150 cal      210 cal

Bu arada dışarıdayken karnınız acıktı ve abur cubur bir şeyler de yemek istediiniz ve Pizza Hut'ın orta boy bir peynirli pizzasını (üzerine başka bir malzeme koydurmadınız bile) ısmarladınız; eğer kalın hamur aldıysanız, 2,000 calori ince hamur aldıysanız 1736 kalori'yi masaya getirdiler demektir. 2 kişi yiyorsunuz (kişi başı 3 dilim) diye varsayarsak, aldığınız kalori felaket seviyesinde - diyet programlarında günde ortalama 1250 kalorilik yiyecek verdiğinden yola çıkarsak, neredeyse bir oturuşta tüm bir günlük kaloriyi mideye indiriyorsunuz.

Şimdi tüm bunları diyet programlarında kalorisi ve şeker miktarı nedeniyle verilmeyen muzla karşılaştıralım : 1 orta boy muzdaki kalori değeri 105 !!! :) Şaka gibi değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder