Pazar, Temmuz 15, 2007

Avril Lavigne İstanbul Konseri

Masstival kapsamında Türkiye'ye gelen Avril Lavigne sahne aldığında ise, tüm gün boyunca neredeyse boş diyebileceğimiz festival alanı tıklım tıklım dolmuştu. Tüm gün bekleştiğimiz için, çevremizdeki genç arkadaşlarla dost olduğumuz konser alanında herkes yerini korumaya çalışıyordu. Bizim bulunduğumuz yer, en önde tam bir Avril fanatiği gençlerin tam ortasıydı - bu gençlerin bir kısmı Avril'in giyimini taklit ederken, bir diğer kısmı ise Avril gibi makyaj yapmaya, saçını benzetmeye ya da Avril gibi davranmaya çalışıyordu... Bu kadar Avril Lavinge hayranı olduğunu doğrusu bilmiyordum!
Heyecandan ağlayanlar, ses tellerini yırtarcanıza bağranlar arasında Avril ise sahneye tam vaktinde çıktı, ve muhteşem konser de böylece başlamış oldu. Önce bayraklar ve yanında dansçıları ile sahneye çıkan Avril karşısında bu kadar coşkulu bir kalabalık görünce biraz şaşırdı sanıyorum, ilk şarkıları son CDsi "The next best thing"nden oldu, daha sonra biraz yeni biraz eski albümlerinden dolu dolu 1,5 saat boyunca aralıksız şarkı söyledi. İzleyiciler mi? Avril'in ilk başlarda gördüğü coşkulu kalabalık bir süre sonra kendini kaybetti diyebilirim; özetle hiç birimiz Avril'i dinlemedik, çünkü hepimiz tüm şarkılarını ezbere biliyorduk ve herkes koro halinde onunla söylemeyi tercih etti.
İkinci-üçüncü şarkıdan sonra Avril'in yüzündeki kocaman gülümsemeden mutluluğu ve şaşkınlığı okunuyordu - açıkçası ben de Avril Lavinge albümlerini dinleyen bir kaç kişiden biri olduğumu sanıyordum, fazlasıyla yanılmışım.
Bu arada Avril'i çok çok yakından gördüğümüzü de söylemeden geçemeyeceğim; güzelliğini böylece hepimiz tescil etme fırsatı bulduk! Arkadaşlar, genelde dergilerdeki resimlerin photoshop harikası olduğunu zaten biliyoruz, duyuyoruz, ama kesinlikle söylemeliyim ki, fotoğraf Avril'e ait olunca, dergi yöneticilerinin işi oldukça kolay, zaten gencecik ve bebek gibi bir yüze sahip, bir hemcinsi olarak ben bile bakmaya doyamadım!!! Bu arada yakından bakınca fark ettim, Avril son zamanlarda Bridget Bardot'yu mu taklit ediyor? Bana tavırları fazlasıyla "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filmi zamanındaki Bardot'yu çağrıştırdı...?
Bir konseri başarılı yapan nedir? Öncelikle tabi ki sanatçının performansı ama bir o kadar da seyircinin performansı. Doğrusu bu konserde her ikisi de en yüksek boyuttaydı.. Herkes o kadar mutlu ve halinden hoşnuttu ki, mutluluğu havada hissedebiliyordunuz, sanki uzansanız tutacakmış gibi. Kısacası, konser bir harikaydı ve Avril İstanbul'u sarstı, tekrar ne zaman geliyor?
Bu arada, Avril'in hemen ardından Sinead O'Connor sahne aldı ama hepimiz Avril ile o kadar büyülenmiştik ki, Sinead O'connor'u da pek bir sevmeme rağmen, pek konsantre olamadık diyebilirim... Cidden merakımdan soruyorum, sizce de Avril'den sonra Sinead O'Connor biraz fazla ağır bir isim değil mi? Keşke ayrı bir gün Sinead O'Connor konseri olsaydı da, gidip rahat rahat dinleseydik...

9 yorum:

  1. ayca! ilk once the next damn thing yazdın olmadı sonra duzelt dedim iyice batırdın gittin the next best thing yazdın :)okadar zor mu adı!?!
    THE BEST DAMN THING

    melis :D

    YanıtlaSil
  2. her neysem, bilemedim ismini tam olarak, tekerleme gibi oldu bu, the next damn thing, the next best thing, the best next thing ya da her neyse!!!

    YanıtlaSil
  3. canım saolll bu arada kaç şarkısını biliyorsun ki iç durmadan söyledin

    YanıtlaSil
  4. yaaa bidaha gelicek mı istanbulaa lutfen haber verın

    YanıtlaSil
  5. aynen yaa ben nasıl kaçırırım aklım almıyor oysa avril'ın en büyük fanatiğiyim

    YanıtlaSil
  6. of ne zaman geldi İstanbul'a Avril'ım....! lütfen acil cevap verin Ne zaman konser verdi İstanbul'da :( <33

    YanıtlaSil
  7. Hey ӏ am sо grаteful I found your blog page, I rеally founԁ you by mistake, whilе
    I was looking on Google for ѕomething else, Anyhow I аm hеre now and would јust liκe to sаy
    manу thanks for a trеmendous pοst and a all round interesting blog (I alѕo loνе the theme/design), I don’t haѵе time to go through іt
    аll at the minutе but I havе bοokmаrkeԁ it
    and also addеd yοur RSS fеedѕ, so when Ӏ have tіme Ι will be back to rеаԁ a lot more, Pleaѕе
    ԁo keep up the excellent work.

    Alsο visit my web blog; http://www.committee.org/

    YanıtlaSil
  8. ya 2007de geldi ama belki seneye tekrar gelebilir zaten geldiğinde evlilik yıldönümünü kutlamak için geldi ve konser verdi konser bitince de bunu tekrar yapıcağını söyledi yani gelmeyi istiyo. zaten yeni albüm de çıkıyo ya o yüzden bence gelebilir :)

    YanıtlaSil
  9. bildiriyorum: 15 yıl oldu hala gelmedi...

    YanıtlaSil