Cumartesi, Eylül 01, 2007

Yine Teyze oldum!!!

Yeğenim Melis'i artık tanıdınız, bu sene OKS Sınavına girdi, çok iyi bir puan aldı, istediği gibi bir fen lisesine tam burslu olarak girmeyi başardı!
Tabi, bu kadr çalışan bir çocuğun istekleri yapılmaz mı?!? Hiç istemememize (!!!) rağmen çok istediği bir küçük köpekçiği evlat edindik. Aslında daha küçük bir ırk almayı önerdik kendisine, ama çok kereler hem arkadaşlarında hem de dışarıda gördüğü ve aşık olduğu ırk Golden Retriever'da ısrar edince, biz de alternatifleri araştırdık.
İş kedi köpek almaya gelince insan fark ediyor, burada bir endüstri var; herkes size bir şeyler satmaya çalışıyor, canlı hayvanlar ise çoğu zaman yanlış ellerde sefil oluyor. Bu nedenle biz de PetShop'lardan almak istemiyorduk, şansımız yaver gitti ve bir arkadaşımızın vasıtasıyla İzmir'de bulunan bir köpek çiftliğinden Pafi'yi evimize davet etmeyi başardık! Çocukluğumdan beri hep bir dört ayaklı arkadaşım olsun istemiş olduğumdan dolayı, Pafi'yi hemen ablamların evine veremedim tabi, önce gelip benim evimde 3 gün kadar misafir oldular, ben de tüm işlerimi ona göre ayarlamış ve 30 ağustos'u fırsat bilerek işten izin de almıştım. Pafi'nin gelmesine saatler kala, heyecan dorukta, tüm hazırlıklarımızı tamamlamış, uçaktan inmesini bekliyorduk.
İsminin neden Pafi olduğunu soranlarınız varsa, sanırım benden gençler; benim jenerasyonu büyüten Enid Blyton romanlarını hatırlayanlar ise, Afacan Beşler serisindeki Miço'nun köpeği Pafi'yi hemen hatırlayacaklar (sanırım aynı serinin tekrar basımı yapılmış, ama tüm isimler değişmiş, nerede bizim Reis, Hako, Gamze, Miço ve Pafi...) Kendi çocukluğumdan kalma seriyi yeğenim de okuyunca, çocukluk kahramanımız Miço'yu ve köpeği pafi'yi yad etmeye karar vermiştik uzun zaman önce... (işin komiği, sağlık karnesine nedense "puffy" diye yazmışlar ismini, türkçe isim koyamazmışız gibi!!!)
Pafi ve Pati nasıl anlaştılar mı? İşte resimde görüyorsunuz, Pati önce yadırgadı, sonra yakın takibe aldı, zavallı Pafi'cik ne bilsin, minicik bir bebek daha, arkadaşımızın değimiyle tıpkı "rintintin" gibi her kendisine bakana kuyruk sallayarak arkadaş olmaya çalışıyor. Umarım ileriki günlerde aralarındaki buzlar erir ve birbirlerinin tepesinde uyurlar.
Sonuçta ben tekrar teyze olmanın keyfini çıkarıyorum, Melis ise yeni kardeşinin... İş tabi ablama düştü, o tekrar elinde bez bebek bakıyor..! Pafi mi, veteriner amcası çok sağlıklı olduğunu söylüyor, ilk tur aşıları bir ay sonra bitince bizimle beraber dışarıda koşturmaya başlayacak.

Aramıza hoşgeldin Pafi!


2 yorum:

  1. Ya bu cok seker!bana oglumun bebekligini hatirlatti:)hayirli olsun sonunda muradiniza erdiniz ama degdi dimi?en kisa zamanda tanisiriz insallah.

    YanıtlaSil
  2. Goncacim, nasil seker anlatamam, opmeye ve kucaklamaya doyamiyorum. Cok buyuk sans eseri Akut'un K9 egitimcisi Atasehirde ders veriyor, simdi ailecek derslere katiliyoruz. Pafi'nin disari cikmasi henuz yasak, yasak kalkinca o da bize katilacak.

    YanıtlaSil